Netwerkborrel: wat is dat en waarom zijn ze goud waard?

Een netwerkborrel is de perfecte kans om uw bedrijf op de kaart te zetten en uw netwerk te vergroten. Zowel startups als grote multinationals organiseren dan ook regelmatig netwerkevents, waarop zakelijke gasten op een informele manier hun contacten kunnen houden en uitbreiden. Heeft u zelf ook een organisatie en overweegt u een netwerkborrel te organiseren? In dit artikel vertellen wij van Printtable waarom dit een geweldig idee is en hoe u er het maximale uithaalt.

Wat is een netwerkborrel?

Een netwerkborrel is een evenement waarop mensen samenkomen en netwerken. Het betreft vaak een bijeenkomst in een informele setting waarbij professionals worden uitgenodigd uit een bepaalde branche, rondom een bepaald thema of een gedeelde passie. Het doel van een netwerkborrel is netwerken: contacten onderhouden en uitbreiden en het bouwen van sterke zakelijke relaties. Netwerkborrels worden vaak georganiseerd door bedrijven, brancheorganisaties of instanties. Als locatie wordt vaak gekozen voor de locatie, maar ook in cafés, hotels en evenementlocaties worden regelmatig netwerkevents georganiseerd.

Waarom een netwerkborrel organiseren?

Een netwerkborrel is de ideale kans voor ambitieuze professionals om hun netwerk uit te breiden. En dat geldt niet alleen voor de gasten, maar des te meer voor u als host! Als organisator van een netwerkevent heeft u zelf volledig de touwtjes in handen en neemt u een centrale plek in op het evenement. Daarnaast zullen uw gasten u dankbaar zijn voor uw uitnodiging en misschien wel het belangrijkste: uw eigen netwerk zal zichzelf versterken en hechter worden. Enkele voordelen van netwerkborrels op een rijtje:

  • U ontmoet nieuwe mensen: klanten, sponsors zakenpartners en nieuwe medewerkers. Dit is essentieel om te kunnen groeien als bedrijf.
  • Een borrel is de ideale plek om uw kennis en overtuigingen te delen met uw bezoekers.
  • U versterkt uw merk en vergroot uw naamsbekendheid.
  • De informele setting is een perfecte manier om op de hoogte te blijven van wat er speelt in uw branche.
  • Naast professionele contacten kunnen er ook persoonlijke vriendschappen ontstaan, waar u een leven lang profijt van zult hebben.

Tips voor netwerkborrels die goud waard zijn

Bent u inmiddels overtuigd van de meerwaarde die een netwerkborrel aan uw business kan geven? En wilt u dus zelf een netwerkborrel organiseren? Met de volgende tips bent u gegarandeerd van een succesvol netwerkevent.

Bepaal het doel

Voordat u de borrel organiseert, is het belangrijk om de doelen van de borrel helder te hebben. Wilt u alleen uw netwerk versterken? Of wilt u wellicht ook uw netwerk kennis bijbrengen of bepaalde groepen mensen met elkaar verbinden? Door hier al vroeg keuzes in te maken, wordt het organiseren en plannen een stuk eenvoudiger. Het doel bepaalt immers voor een groot deel de mensen die u uitnodigt en de programmering. 

Zorg voor een programma

Het is goed om een bepaalde structuur te kiezen voor uw borrel. Niet alleen biedt dit kansen om een bepaalde boodschap over te brengen, ook geeft u uw gasten – die elkaar (nog) niet zo goed zullen kennen – een mooie kans voor een gespreksonderwerp. Begin bijvoorbeeld met een speech of een demonstratie van een nieuw product. Of maak er een soort speeddate event van. Op die manier zorgt u ervoor dat gasten houvast hebben en het ijs snel gebroken zal worden.

Verzorg de locatie

Niet alleen de keuze voor de locatie (bij uzelf, een speciale eventlocatie of een horecagelegenheid), maar ook de aankleding is erg belangrijk om een professionele en sfeervolle setting te creëren. Denk bijvoorbeeld aan statafels voorzien van onze bedrukte statafelrokken en buffettafels met buffettafelrokken. Op die manier komt u goed voor de dag en krijgt uw merk een flinke boost.

Promoot uw netwerkborrel

Tot slot is het bij het organiseren van een netwerkborrel belangrijk om dit op de juiste manier te promotoren. Wij raden aan om hiervoor een omnichannel benadering te gebruiken, dus zoveel mogelijk verschillende kanalen. Stuur iedereen in ieder geval een e-mail en nodig mensen ook zoveel mogelijk persoonlijk uit. Deel daarnaast uw event op uw social-media kanalen en link deze bij voorkeur naar een speciale pagina op uw website. Op die manier kan niemand om uw event heen en bent u verzekerd van maximale aandacht voor uw event en uw merk.

1. Ontwerpen

2. Printen

3. Sublimeren

4. Afwerken

Bekijk ons volledige aanbod!

Scroll naar boven